نحوه تنظیم شکایت علیه کارفرما چگونه است؟
راهنمای مقاله
در برخی مواقع در هنگام اتمام قرارداد کار یا گاهی اوقات نیز در حین انجام کار، پیش میآید که کارفرما به تعهدات خود طبق قرارداد عمل نمینماید و تسویه حساب با کارگر یا حقوق و مزایای او را به طور کامل پرداخت نمیکند.
معمولا برخی از این تخلفات بدین شرح است: کارفرما با کارگر قرارداد کتبی تنظیم نمینماید، حق و حقوق او را به موقع پرداخت نمیکند و یا در حالت دیگر با وجود قرارداد کتبی، کارگر را پیش از اتمام قرارداد از کار اخراج کرده است.
تمام این موضوعات جزو اتفاقات شایعی است که ممکن است در محیطهای کاری رخ دهد، ولی خوشبختانه قوانین حمایتی بسیار زیادی در قانون کار ایران وجود دارند که کارگران میتوانند با استفاده از آنها به احقاق حق خود بپردازند.
البته خوب است که کارگران و کارفرمایان بدانند که قوانین حمایتی کار، همیشه برای پرداخت کردن حقوق پایه کارگران وضع نگردیده و برای اینکه قانونگذار بتواند از کارگران حقوقبگیرِ تحت پوشش وزارت کار نیز حمایتهای لازم را به عمل آورد، در همین قانون امتیازاتی نیز برای آنها در نظر گرفته است.
کارگران در تمام کشورهای دنیا جزو اقشار کم درآمد محسوب میشوند و هر دولتی در تلاش است که با وضع قوانین مرتبط با حقوق کارگران، حداقل حقوق دریافتی این قشر از جامعه را افزایش دهند.
برای تحقق این رویکرد، مبالغ و مزایای مختلفی در فیش حقوقی افراد شاغل در سازمانها و کارگاهها گنجانده میشود که البته اطلاع کامل از همه آنها به بررسی دقیقتری نیاز دارند.
در این مطلب شما را با یکی از اقدامات و پشتیبانیهای سامانه حقوقی کار 24 در خصوص نحوه تنظیم شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت حقوق و مزایای حداقل وزارت کار آشنا خواهیم کرد.
حداقل حقوق و مزایای کارمندان و کارگران در سال 1400 در مقایسه با سال گذشته
گام اول در تنظیم یک شکایت موفق
اهمیت داشتنِ یک قرارداد درست و کامل
قبل از بررسی همه احتمالاتِ ممکن برای شکایت از کارفرما در پایان دوره کاری، باید به یک موضوع بسیار مهمتر توجه شود. معمولا اغلب اختلافات و مشکلات کاری به دلیل نبود یک قرارداد دقیق کاری ایجاد میگردد.
برای جلوگیری از بروز این اتفاق، بهتر است قبل از شروع به کار، با تنظیم یک قرارداد کامل و درست، تمام موارد مربوط به حقوق و مزایا، مرخصی، ساعتهای کاری، نوع کار، محل کار، بیمه و سایر نکات مهم که در یک قرارداد حرفهای به آن نیاز است را با کارفرما تعیین نمایید.
متاسفانه به علت شرایط بسیار بد اقتصادی کشور در سالهای گذشته، بیشتر کارگران، البته به اصرار کارفرما و بدون تنظیم قرارداد کار، فعالیت کاری خود را شروع میکنند و معمولا بر این باورند که به دلیل نداشتن قرارداد کتبی، توان شکایت از کارفرمای متخلف خود را ندارند.
به همین خاطر بعضا از حق و حقوق کامل در طول فعالیت شغلی خود محروم میشوند و در جریان انجام کار نیز باز هم در صورت انجام تخلفی از سوی کارفرما، همچنان بر این باور غلط هستند که توانایی شکایت از کارفرما را به دلیل نداشتن قرارداد کار ندارند.
لازم است همه کارگران بدانند که حتی در صورت عدم وجود یک قرارداد کتبی، بازهم کارگران عزیز میتوانند از کارفرما شکایت کرده و حق و حقوق قانونی خود را با کمک مراجع معتبر و رسمی دریافت کنند.
گاهی هم برخی کارگران مردانگی را در این میدانند که باید سر توافق صورت گرفته با کارفرما بایستند و فکر میکنند چون کافرما تمام این مسائل را قبل از شروع به کار، با آنها طی کرده، انصاف و مردانگی را در عدم پیگیری موضوع میبینند و عطای شکایت را به لقایش بخشیده و هیچگاه به طلب سایر مزایای خود نمیروند که متاسفانه همین امر موجب تجری برخی کارفرمایان برای سوء استفاده بیشتر از کارگران شدهاست.
از آن جایی که هر کارگر یا کارمندی در بدو استخدام به راحتی تن به امضای هر قراردادی برای کسب روزی خواهد داد، طبق قانون هر نوع توافقی از سوی کارفرما با کارگران نباید برخلاف قانون کار باشد.
از سوی دیگر داشتن یک قرارداد کتبی ناقص، معمولا کار کارگر را سختتر خواهد کرد و حتی در شرایط مختلف، اعتباری نخواهد داشت.
به همین دلیل حتما توجه داشته باشید که در قرارداد کاریتان، موارد ذیل بهصورت دقیق و کامل رعایت گردد تا در صورت بروز مشکل بتوانید به شکایت از کارفرما بپردازید:
- مشخص نمودن دقیق نوع کار، حرفه و یا وظیفه کارگر در آن محیط کاری
- درج دقیق ساعات کاری، مرخصیها، تعطیلات
- ذکر میزان حقوق، مزد پایه و تمام موارد مرتبط به آن
- مشخص نمودن دقیق محل کار کارگر
- درج دقیق تاریخ عقد قرارداد کار با کارفرما
- مشخص نمودن مدت زمان کاری و اعتبار قرارداد
- تعیین کلیه شرایط جزئی و خاص موجود در هر حرفه و شغل بر طبق قوانین کاری، عرف و فرهنگ رایج در کشور.
تنظیم شکایت از کارفرما در خصوص پرداخت نشدن حداقل حقوق و مزایا
یکی از مرسومترین انواع شکایات از کارفرما در بیشتر محیطهای کاری، شکایت عدم دریافت حقوق است. کارگران برای پیگیری حق و حقوق خود در این خصوص، باید به ادارات کار استانها در محل وقوع کارگاه یا شرکت خود مراجعه نمایند.
نکته مهم در این نوع شکایت از کارفرما این است که مرجع رسیدگی کننده به شکایت کارگران برای عدم دریافت حقوق و مزایا، اداره کار است ولی برای موارد دیگر مثل صدمات جسمی و حیثیتی، باید به دادسرای محل وقوع کارگاه مراجعه نمود.
برای عدم واریز حق بیمه کارگر نیز باید به سازمان بیمه تامین اجتماعی مراجعه کرده و پیگیریهای لازم را در آن مجموعه دنبال نمود.
اگر قصد دارید از کارفرمای خود بابت عدم پرداخت حقوق و مزایای حداقلی قانون کار شکایت نمایید، مدارک مهمی مانند قرارداد کار، استشهادیه و سایر مدارک دیگر را که نشاندهنده فعالیت شما برای کارفرما است، باید به همراه داشته باشید و به اداره کار مراجعه نمایید.
سپس با تنظیم یک دادخواست خوب، شکایت خود را رسما اعلام کرده تا با پیگیریهای لازم، بتوانید به سهولت حق و حقوق از دست رفته خود را مطالبه کنید.
آیا امکان طرح شکایت از کارفرما با وجود نبود قرارداد نیز ممکن است؟
نبود قرارداد در بیشتر مواقع باعث وقوع مشکلات متفاوت برای هر دو طرف قرارداد یعنی کارفرما و کارگر خواهد شد و به همین جهت است که همیشه بر داشتن یک قرارداد کامل تاکید میشود.
این موضوع در ابتدای امر برای کارگران اهمیت بیشتری خواهد داشت، چرا که در صورت نرسیدن به حق و حقوق قانونی خود، باید با در دست داشتن قرارداد و ارائه آن به مراجع رسیدگی به اختلافات کارگری، به شکایت از کارفرما بپردازد.
خوشبختانه در قانون ساز و کار معین و مشخصی برای حالتهای مختلف در نظر گرفته شده است و حتی در صورتی که کارگر هیچ قرارداد کار کتبی با کارفرما خود تنظیم نکره باشد، باز هم میتواند در صورت عدم پرداخت حقوق از سوی کارفرما، شکایت خود را تنظیم و به مراجع مربوطه ارائه کند.
برای این امر کارگر باید با ارائه پرینت واریز حقوق به حساب خود، جمعآوری ادله از طریق استشهادیه محلی شاهدان و غیره رابطه کاری خود را با کارفرما به اثبات برساند و نشان دهد که در طی ماهها و یا سالهای گذشته، در کارگاه یا شرکت کارفرما یا هر مجموعهای، وظایف مشخصی را برعهده داشته است.
نکته مهم دیگر این است که نبود قرارداد در این شرایط برای کارفرما نیز به شدت آسیبزا و مشکلآفرین خواهد بود، زیرا در این صورت و پس از اثبات وجود رابط کاری بین کارفرما و کارگر، کارگر قادر است حقوق و مزایای خود را به شکل غیر واقعی افزایش دهد و در این شرایط کارفرما هیچ راهی برای اثبات حقانیت خود نخواهد داشت.
مراحل شکایت کارگر از کارفرما با بررسی قوانین کار
همانگونه که ذکر شد برای شروع فرآیند شکایت از کارفرما، باید مدارک اثبات وجود رابطه کاری با کارفرما را همراه داشته باشید و به مرجع رسیدگی ارائه نمایید.
این مدارک میتواند شامل سوابق بیمه یا قرارداد کاری شما باشد. اگر یک نسخه از قرارداد را در اختیار داشته باشید، در این مرحله کار شما مقداری راحتتر خواهد بود ولی در صورت نداشتن نسخه قرارداد، باید ابتدا شعبه بیمهگذار خود را پیدا کنید و مشخص نمایید بیمه شما در کدام شعبه سازمان تامین اجتماعی ثبت و واریز میشود.
بعد از آن برای ادامه مراحل شکایت از کارفرما به اداره کار محل وقوع کارگاه یا شرکت خود مراجعه نمایید. شما باید از واحد ارجاع آن اداره کار، نامهای را خطاب به شعبه بیمهگذار خود گرفته و آن نامه را به کارگزاری بیمه تحویل نمایید.
با ارائه این نامه، شعبه بیمهگذار تمام سوابق بیمه شما را که در آن کارگاه حضور داشتهاید تحویلتان خواهد داد که شما با استفاده از سوابق بیمه قادر خواهید بود وجود رابطه کاری میان خود و کارفرما را به آسانی و با داشتن مدرک رسمی اثبات نمایید.
البته در صورت نداشتن قرارداد و بیمه، داشتن استشهاد شاهدان، مدرک خوبی برای اثبات وجود رابطه کاری و کارگری خواهد بود و شما میتوانید از آن برای شکایت از کارفرما استفاده کنید.
لازم به ذکر است اخیرا در ادارات کار توسل به شهادت شهود برای اثبات رابطه کاری کمی کمرنگ شده و برخلاف قانون، مراجع کار به این دلیل کمتر توجه مینمایند.
پس از جمعآوری مدارک لازم، باید شخصا یا توسط وکیل به اداره کار مراجعه کرده و فرم دادخواست را تهیه نمایید. با تکمیل این فرم، باید خواسته خود را از مرجع رسیدگی نیز مشخص کنید. شما میتوانید مواردی همچون عدم دریافت حقوق، مزایا، اضافه کاری و غیره در این فرم قید کنید.
در این مرحله از شکایت از کارفرما و طبق قانون، اداره کار تلاش خواهد کرد با میانجیگری میان شما و کارفرما صلح و سازش ایجاد کرده و این مشکل را حل کند.
بنابراین در مرحله اول به شما نامهای برای سازش ارسال خواهند کرد. نامه سازش قسمت اول حل مشکل است و بر طبق آن باید هر دو طرف رابطه کاری – که در اینجا کارفرما و شما هستید- در یک جلسه مصالحه در اداره کار شرکت کرده و کارشناسان سعی خواهند کرد مشکل را بدون ایجاد شرایط پرتنشتر حل و فصل نمایند.
جلسات سازش در اداره کار معمولا دو هفته پس از ارائه شکایت از کارفرما تشکیل میشود. شما باید این نامه را شخصا به کارفرمای خود تحویل نمایید و یا از سازمان بخواهید به دلیل اختلافات فیمابین این نامه را بهصورت مستقیم برای او ارسال نماید.
اگر کارفرما در این جلسه حضور نیافت و یا با وجود حضور و تشکیل جلسه، مشکل ایجاد شده حل و فصل نگردید، شکایت شما به مرحله بعد رفته و جلسات هیات تشخیص و شکایت از کارفرما برابر با دفتر اوقات تشکیل خواهد شد.
در این حالت، معمولا دو هفته پس از تاریخ جلسه سازش، جلسه هیات تشخیص و شکایت از کارفرما برگزار میگردد.
در این جلسه است که کارگر باید تمام مدارک، دلایل و شواهد موجود خود را ارائه کند و کارشناسان پس از بررسی کامل این مدارک، رای خود را صادر خواهند کرد و آن رای به طرفین ابلاغ خواهد شد.
اگر هر دو طرف شکایت، رای صادره شده از هیات تشخیص را قبول داشته و به آن تمکین کنند، فرایند شکایت در این مرحله به اتمام خواهد رسید، اما در صورتی که یکی از آنها به حکم صادر شده اعتراض نماید، یک جلسه دیگر به نام جلسه هیات حل اختلاف مجددا تشکیل و موضوع اعتراض طرفین بررسی خواهد شد.
این جلسه در حقیقت آخرین جلسهای خواهد بود که در اداره کار و برای حل مشکل موجود، برگزار میگردد. زیرا در صورت عدم پذیرش رأی از سوی یکی از طرفین، این بار شکایت باید به مراجع قضایی که همان دیوان عدالت اداری است ارجاع گردد.
در جلسه هیات حل اختلاف برای بار دیگر از طرفین دعوت به عمل خواهد آمد و باید طرفین حضور داشته باشند و دلایل و مدارک خود را برای بار آخر ارائه دهند. با عنایت به این مدارک، کارشناسان بررسیهای نهایی خود را انجام داده و بعد از آن، رای نهایی خود را صادر مینمایند.
در صورت اصرار کارفرما بر عدم پرداخت حقوق و مزایا پس از صدور رای قطعی اداره کار تکلیف چیست؟
در صورتی که با وجود سپریشدن تمام مراحل شکایت، باز هم کارفرما حقوق معوقه کارگر را پرداخت نکند و بر این امر اصرار نماید و کارگر را در بلاتکلیفی قرار دهد، مرجع رسیدگی اداره کار از روشهای دیگری استفاده مینماید.
در این شرایط اداره کار با دادن یک نامه اجرایی به کارگر، فرایند اجرای رای خود را از روشهای دیگری ادامه خواهند داد.
در این صورت کارگر باید به دایره اجرای احکام قضایی دادگاه مراجعه کرده و در آن جا با استفاده از نامه اداره کار و از طریق دایره اجرای دادگاه، دریافت حقوق خود را پیگیری نماید.
معمولا در دایره اجرای دادگستری و با تشخیص دادگاه، برای کارفرما مهلت کوتاهی (معمولا 10 روزه) تعیین میگردد و اگر کارفرما در این شرایط نیز از پرداخت حقوق کارگر خود خودداری کند، دادگاه از اموال او و یا حسابهای بانکی کارفرما، حق کارگر را از اموال کارفرما توقیف و پرداخت خواهد کرد.
تنظیم شکایت آنلاین از طریق سامانه الکترونیک روابط کار
در قسمت قبل، در خصوص شکایت از کارفرما بابت حقوق و مزایای معوقه، توضیحات لازم را ارائه نمودیم و مراجع صالح رسیدگی کننده به آن را نیز معرفی کردیم.
از آن جایی که اخیرا طرح شکایت از کارفرمایان از طریق سامانه الکترونیک روابط کار نیز امکان طرح و پیگیری را خواهد داشت، در این بخش به نحوه طرح شکایت کارگر از کارفرما از طریق این سامانه نیز اشاره کاملی مینماییم.
- در اولین گام از مراحل و نحوه شکایت از کارفرما بابت حقوق و مزایای، کارگر، باید اقدام به ثبت نام در سامانه جامع روابط کار نماید. این ثبت نام، در گام اول، نیاز به پرداخت مبلغی بابت احراز هویت و همچنین ارائه کارت ملی و داشتن شماره همراه به نام خود شخص، دارد و از طریق دفاتر پیشخوان دولت در سطح شهر نیز قابل انجام است. پس از ثبت نام در سامانه و احراز هویت کارگر، یک کد کاربری و رمز عبور، جهت ورود به سامانه، به فرد متقاضی داده خواهد شد.
- جهت ورود به سایت اداره کار، عبارت سامانه جامع روابط کار را جست و جو کنید، پس از بالا آمدن صفحه سامانه جامع روابط کار، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادر مربوطه وارد نمایید. چنانچه از قبل، در این سامانه عضو نیستید و احراز هویت نکرده اید، با انتخاب گزینه ایجاد حساب، اقدام به ایجاد حساب کاربری خود نمایید.
- در این مرحله از مراحل و نحوه شکایت از کارفرما بابت حقوق و مزایای معوقه، جهت ثبت دادخواست، گزینه پنجره خدمات را انتخاب نمایید تا به مرحله بعد وارد شوید.
- پس از انتخاب پنجره خدمات، از پوشه اداره کل روابط کار، گزینه ثبت دادخواست بدوی را انتخاب نموده و شکایت خود از کارفرما، بابت دستمزد معوقه را ثبت نمایید. البته تنظیم یک دادخواست خوب نیاز به کسب مشاوره لازم با یک مشاور یا وکیل توانمند در حوزه روابط کار دارد.
- پس از ثبت دادخواست، مراتب، از طریق پیامک، به کارگر و کارفرما اطلاع رسانی خواهد شد و جهت مشاهده وقت رسیدگی، باید به سامانه جامع روابط کار، مراجعه شود. در خصوص مساله عدم پرداخت حق بیمه کارگر توسط کارفرما نیز می توان به همین شیوه، اقدام به ثبت شکایت نمود.
در مجموع به طرفین قراردادهای استخدامی یعنی کلیه کارگران و کارفرمایان توصیه میگردد که تنظیم شکایت را برعهده یک وکیل یا کارشناس حقوقی مجرب قرار دهند تا مسیر طرح دعوا و شکایت به بهترین شکل ممکن دنبال گردد و علاوه بر آسودگی خاطر طرفین، در آینده حقوق قانونی آنها پایمال نگردد.
قانونگذار برای تنظیم شکایت از کارفرما چقدر زمان در نظر گرفته است؟
مهلت طرح شکایت از کارفرما با توجه به نوع شکایت کارگر مشخص میشود. مثلا برای شکایت در خصوص اخراج، تنها ۳۰ روز فرصت برای طرح آن وجود خواهد داشت.
اما پیگیری موارد دیگر مثل حقوق معوقه، نپرداختن مزایا و یا رد نکردن بیمه، هیچ محدودیت زمانی در قانون برای آن در نظر گرفته نشده است. در واقع حتی پس از فوت کارگر نیز، وارثان قانونی او قادر خواهند بود شکایت خود را در این خصوص ثبت کرده و به دنبال احقاق حق کارگر باشند.
این توصیه ما را در روابط کاری حتما جدی بگیرید:
قانون کار برای حمایت از کارگران ایجاد شده و تمام تلاش سازمانهای مختلف این است که کارگران از حداقل حقوق خود برخوردار باشند.
در صورت عدم تسویه حساب کارگر بهصورت کامل و درست، اخراج پیش از موعد اتمام قرارداد کار، عدم پرداخت حداقل حقوق و مزایا و موارد دیگر، کارگر میتواند به شکایت از کارفرما بپردازد.
به همین دلیل در صورت عدم دریافت حق و حقوق قانونی خود، میتوانید به مراجع معتبر مراجعه کرده و حقوق خود را پیگیری کنید.
نکته مهم این است که پیش از شروع دوره کاری خود، حتما یک قرارداد کتبی امضا کرده و نسخهای از آن را در اختیار داشته باشید.
هر چند بدون داشتن قرارداد کتبی نیز میتوانید برای احقاق حقوق خود راه شکایت از کارفرما را پیش بگیرید و با استفاده از سایر مدارک، وجود رابطه کاری را اثبات کنید.
در هر صورت باید به شما این اطمینان را بدهیم که قانون پشتیبان شما بوده و تمام تلاش سازمانهای مختلف در راستای راحتی بیشتر شما است.
چه مدارکی را برای طرح شکایت در مراجع قانونی اداره کار باید به همراه داشته باشیم؟
جهت طرح دعوا در مراجع اداره کار باید کلیه اسناد و مدارکی که دلالت بر وجود رابطه کارگری دارد، از جمله گزارش اداره بیمه تامین اجتماعی، سند قرارداد و یا هر دلیل و مدارکی که اثبات کننده این رابطه است را باید به همراه داشته باشید و به پیوست، ضمیمه پرونده نمایید.
همانگونه که در اغلب مقالات ما در حوزه روابط کارگری و سایر حوزهها ذکر گردیده، در طرح دعوا یا دفاع از هر ادعایی، شما باید تمامی مدارک و مستنداتی را که دلالت برحقانیتتان دارد، در صورت نیاز به دادگاه ارائه نمایید و آنها را به همراه لایحه دفاعیه حتما ضمیمه پرونده کنید.
همچنین به این موضوع توجه داشته باشید که بر اساس قانون، برای اثبات هر ادعایی از سند، اقرار، شهادت، قسامه و سوگند میتوان استفاده کرد که به این موارد ادله اثبات دعوا گفته میشود هر چند علم و آگاهی قضات یا کارشناسان رسیدگی کننده در مراجع کار نیز در بسیاری از پروندهها بی تاثیر نخواهد بود.
زمانبر بودن طرح دعوا در دعاوی کارگری
در صورت اثبات ادعاهای انتصابی در جریان پرونده های اداره کار، میتوان گفت که طرح دعوا در مسایل مربوط به روابط کارگر و کارفرما نیز کمی زمان بر است و با عنایت به مراحل مختلف رسیدگی به این دعاوی از جمله مرحله هیات تشخیص، هیات حلاختلاف و احیاناً مرحله تجدیدنظر در دیوان عدالت اداری، میتوان گفت که تخمین زمان شروع و خاتمه طرح شکایت به هیچ عنوان قابل پیشبینی دقیق نیست و رسیدگی به دلایل کارگران و کارفرمایان، احتمال زمان بر شدن آن را افزایش میدهد.
مزایای استفاده از خدمات وکلای و مشاوران دادگستری در تنظیم شکایت از کارفرما
مشاوران و وکلای دادگستری افراد با تجربهای هستند که در زمینه مسائل حقوقی، دارای بینش، تخصص و آگاهی کاملی بوده و می توانند در رسیدگی به تمامی پروندههای حقوقی و کیفری، خصوصا موضوعات اشاره شده در تنظیم شکایت از کارفرما، گرهگشای موکل خود باشند.
دیدگاه و نگاه یک وکیل با تجربه به یک قرارداد کار با نگاه یک کارگر یا کارفرما بسیار متفاوت است.
قرارداد یا حتی شکواییهای که شاید از نظر شما تمام جوانب احتیاطی در آن لحاظ شده باشد، بعد از مطالعه آن توسط یک وکیل یا مشاور حاذق در امور استخدامی و روابط کارگری، بعضا ممکن است دستخوش تغییرات بنیادین گردد.
از مهمترین مزایای استفاده از وکلا و مشاوران سامانه حقوقی وکیل کار 24: صرفه جویی در وقت و هزینه، رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب در کمترین زمان ممکن، رهایی از رفت و آمدهای متوالی، وقت گیر، چالش برانگیز و استرس زا به دادگاه، تامین و حفظ حق و حقوق موکل در پروسه رسیدگی به دعاوی مربوط به قانون کار خواهد بود.
ارائه خدمات تخصصی حقوقی و پشتیبانی از آن توسط سامانه حقوقی وکیل کار 24
موارد اشاره شده جزء بسیار کوچکی از حقوق و روابط کارگران در قانون کار است که بیانگر روابط حساس بین کارگر و کارفرما در حوزه حقوق کار بوده از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است که در صورت عدم رعایت آن همواره شاهد بروز اختلاف و مسائل گوناگون در این زمینه خواهیم بود.
عمده مشکلات پیش آمده در مراجع کار برای کارگران و عدم موفقیت آنها در طرح شکایت علیه کارفرما، کمتوجهی به مقررات و اصول درست تنظیم شکایت است که در این زمینه یا هر مورد مشابه باید از تخصص افراد متخصص بهره گرفت.
اگر در خصوص تنظیم شکایت تخصصی کار نیاز به مشاوره حقوقی دارید یا قصد دارید تهیه و تنظیم دادخواست را برعهده کارشناسان و وکلای متخصص قرار دهید، بهترین امکان برای شما استفاده از خدمات بسیار متنوع سامانه حقوقی وکیل کار 24 خواهد بود.
متاسفانه بیشتر افراد جامعه ما که با مشکل حقوقی مواجه میشوند، در ابتدا برای رفع معضل خود به وکیل دادگستری مراجعه نمیکنند و همین موضوع تبعات جبرانناپذیری را برایشان ایجاد خواهد کرد.
اخذ وکیل در در مسائل مربوط به روابط کاری میتواند کمک شایان توجهی به طرفین دعوی نماید اما به علل مختلفی شاید امکان دسترسی شما به وکیل دادگستری وجود نداشته باشد که در این شرایط استفاده از خدمات مشاوره حقوقی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
مشاوره حقوقی از جهات مختلفی میتواند مزیتهای بسیار زیادی برایتان داشته باشد که در کمترین حالت، اطلاعات حقوقی شما را در خصوص مورد مربوطه افزایش خواهد داد.
سامانه حقوقی وکیل کار 24 با بهرهمندی از کارشناسان و مشاوران حقوقی و وکلای مجرب و متخصص آماده خدمات رسانی در کلیه امور حقوقی، کیفری، خانواده، اختلافات حوزه کار و روابط کارگر و کارفرما و سایر مسائل حقوقی است.
لازم بذکر است که این سایت حقوقی علاوه بر ارائه مشاورههای حقوقی تخصصی، در زمینه تهیه و تنظیم انواع اوراق قضایی مثل شکواییه، دادخواست، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و مانند آن نیز خدمات رسانی مینماید.
در هر صورت اگر به مشاوره حقوقی نیاز پیدا کردید و یا قصد تنظیم قراردادهای کاری، شکوائیه، دادخواست، و سایر اوراق قضایی را داشتید، قبل از هر اقدام حقوقی به سامانه وکیل کار 24 مراجعه کنید و از خدمات متنوع این سامانه بهرهمند شوید.